Skip to content

DEVOLL HYDROPOWER
Informacioni është i përditësuar sipas të dhënave të QKB/Rregjistër Biznesi deri në datën: 2024-04-19 13:27:34
JSON

NIPT: K82418002C
Administrator: Rigela Gegprifti
Objekti i Veprimtarisë: Planifikimi, ndërtimi, mirëmbajtja dhe funksionimi i tre njësive prodhuese hidroelektrike me një kapacitet të kombinuar të instaluar përafërsisht 319 MW në Luginën e Devollit përafërsisht midis lartësive 806 dhe 95 metra mbi nivelin e detit si edhe shitja e elektricitetit të prodhuar në Shqipëri dhe jashtë saj. Shoqëria mund të kryejë çdo veprimtari tjetër tregtare të lejueshme që është e nevojshme dhe e dobishme për të përmbushur objektin e saj.
-------------
Kategoria: Sektori i Energjisë
-------------
Emërtime të tjera Tregtare: Devoll Hydropower
Forma ligjore: SH.A Koncesionare/PPP
Viti i Themelimit: 17/12/2008
Rrethi: Tiranë
Shteti ku vepron: Shqipëri
Origjina e Kapitalit: Holande
Kapitali Themeltar(Lekë): 86 890 800 000,00
Numri i pjesëve: 86 890
Shoqëri Mëmë / Zotërues për këtë Subjekt: Statkraft Markets BV, nje shoqeri me pergjegjesi te kufizuar, e regjistruar me date 15.07.1998 dhe qe funksionon sipas ligjeve te Hollandes, me numer regjistrimi ne regjistrin tregtar te Hollandes 33304386, me adrese ne Gustav Mahlerplein 100, Amsterdam, me administrator Nikolaas Johannes Martinus van der Linden dhe Petrus Renatus Theodorus. Statkraft Markets BV eshte e zoteruar nga nje shoqeri e huaj: Statkraft Markets GmbH, me seli ne 40476 Düsseldor, Gjermani ( Burimi i te dhenave, date 02.03.2022 )
Konçesione dhe PPP: Po
Lloji i pronësisë: PPP - Partneritet Publik Privat
Nr. i administratorëve: 1
Femër/Mashkull: Femër
Anëtarë Bordi: Michelle Funes, Simen Braein, Qiong Chen
Statusi: Aktiv
Leje/Licensa: III.1.C - Leje Mjedisi e tipit A
XII.5 - Leje mjedisore
Ndryshime
Adresa:

Seli/Zyra Qendrore:
Tiranë, Rruga Papa Gjon Pali II-te, ABA Business Center, zyra nr. 1204.

Adresa:
Korçë, Moglice; MALIQ-OPAR, Zyra prane HEC-it Moglice, numer pasurie 269/2, zona kadasrtale 2575, Fshati Maliq Opar, Njesia Administrative Moglice, Bashkia Maliq
Elbasan, Klos, Banjë, Zyra e Ndërmarrjes së Ndërtimit HEC Banjë, fshati Banjë.

Akte. Tjetërsim Kapitali: Kontrate per transferimin e aksioneve (07.05.2013)
Marreveshje per shitje aksionesh (28.01.2013)
Statuti I shoqerise Devoll Hydropower (17.12.2008)
Dokumenta Financiare: Transferim aksionesh (28.02.2013)
Informacione Financiare
Transaksione Thesari 2019- Në vijmësi
Transaksione Thesari 2015-2018
Transaksione Thesari 2014
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2022: 21 789 403 253,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2021: 121 063 421,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2020: -744 417 773,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2019: -580 369 322,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2018: -446 437 791,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2017: -525 348 052,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2016: -16 594 189 520,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2015: -568 515 396,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2014: -341 630 469,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2013: -233 973 144,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2012: -304 914 043,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2011: -264 086 468,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2010: -194 720 428,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2009: -217 024 338,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2008: 49 670,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2022:34 998 516 462,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2021:8 908 980 718,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2020:2 497 783 649,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2019:1 588 504 142,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2018:2 208 263 493,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2017:2 016 269 040,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2016:778 634 862,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2015:1 414 749,00

Raporti Fitim para Tatimit kundrejt Xhiro Vjetore(në përqindje) ndër vite:

2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022

Punuar Nga : A.Lala/L.Kanani / P. Nikolli