Skip to content

BANKA KOMBËTARE TREGTARE
Informacioni është i përditësuar sipas të dhënave të QKB deri në datën: 2020-10-14 10:15:52
JSON

NIPT: J62001011Q
Administrator: Kaan Pekin, Aydin Argin, Skënder Emini, Ndue Maluta, Fatih Karli, Mehmet Seyhan Pencabligil
Objekti i Veprimtarisë: Veprimtari bankare
Emërtime të tjera Tregtare: BANKA KOMBËTARE TREGTARE
Forma ligjore: Shoqëri Aksionare SH.A
Viti i Themelimit: 01.01.1993
Rrethi: Tiranë
Shteti ku vepron: Shqipëri
Origjina e Kapitalit: Turqi
Kapitali Themeltar(Lekë): 300 000 000,00
Numri i pjesëve: 24 291 498
Shoqëri Mëmë për këtë Subjekt: ÇALIK FINANSAL HIZMETLER ANONIM SIRKETI (Ish Çalik Seker Konsorsiyum Yatirim A.S), një shoqëri aksionare, e themeluar në dhjetor të vitit 2003 dhe që funksionon sipas legjislacionit turk, me seli në Stamboll. Objekti dhe fusha e veprimtarisë së shoqërisë është realizimi i investimeve nëpërmjet interesave në bankat vendase dhe të huaja, ofrimi i konsulencës financiare për bankat dhe shoqëritë e faktoringut, lizingut etj brenda dhe jashtë vendit. (Sipas Vendimit Nr. 128 të Autoritetit të Konkurrencës, datë 05.11.2009, dhe vendimit Nr. 39 të Autoritetit të Konkurrencës, datë 16.05.2006)
Shoqëri e Kontrolluar nga ky Subjekt: ALBANIA LEASING, një shoqëri aksionare, e themeluar më datë 02.08.2013 sipas ligjeve të Republikës së Shqipërisë, me numër identifikimi biznesi NIPT L32026007U, me adresë në Tiranë, Rruga Asim Zeneli, Nr 12, Kati 2, me administrator Fatmir Sulo. Banka Kombëtare Tregtare zotëron 29.99% të aksioneve të kësaj shoqërie. (Sipas të dhënave të QKB deri më datë 21.02.2019)
Lloji i pronësisë: E Huaj
Nr. i administratorëve: 6
Femër/Mashkull: Mashkull
Anëtarë Bordi: Ahmet Galip Tozge, Mehmet Usta, Mehmet Seyhan Pencabligil, Mehmet Ertugrul Gurler, Aysegul Adaca
Të punësuar: Banka kishte 1,292 punonjës në datën 31 dhjetor 2018, nga të cilët 358 i përkasin BKT Kosovës.
Statusi: Aktiv
Leje/Licensa: Nr. 4, datë 25.06.2009 - Shoqëri brokerimi në letra me vlerë të qeverisë të RSH në bursë dhe në tregun me pakicë -
Nr. 6, datë 11.01.1999 - Liçencë “Për të ushtruar veprimtari bankare dhe financiare në Republikën e Shqipërisë” -
Nr. 7, datë 18.11.2010 - Kujdestar i letrave me vlerë i qeverisë së RSH -
Nr. 18, datë 27.12.2016 - Shoqëri brokerimi në sigurime -
Nr. 4, datë 21.12.2016 - Depozitar i aseteve të fondeve të pensionit vullnetar -
Çështje Ligjore: I. Më datë 21.12.2015, me anë të urdhrit Nr. 4046 Prot., lëshuar nga Shoqëria Përmbarimore "Bailiff Services Albania" sh.p.k, u vendos masa e sekuestros konservative në kuotat/aktivet e palës debitore "Banka Kombëtare Tregtare" sh.a, si dhe mbi të drejtat që rrjedhin nga zotërimi i këtyre aksioneve duke ndaluar tjetërsimin dhe/ose disponimin e tyre si dhe mos kryerjen e asnjë veprimi, i cili mund të ndryshojë të dhënat e regjistrit tregtar. Dokumentacioni do të qëndroje i bllokuar deri në një urdhër të dytë nga shoqëria përmbarimore Bailiff Services Albania sh.p.k. Objekti i urdhërit të sekuestros është kthim i shumës ndaj kreditorit Z. Kozma Mone.

II. Më datë 03.02.2016, me anë të urdhërit Nr. 261-Prot, Nr. 1918 Dosje, lëshuar nga Shërbimi Përmbarimor Gjyqësor Privat “KODRA BAILIFF SERVICE" sh.p.k., u urdhërua heqja e masës së sekuestros konservative nga aktivet e palës debitore, shoqërisë "BANKA KOMBETARE TREGTARE" sh.p.k, vendosur me shkresën Nr.4046 Prot., datë 21.12.2015.

III. Më datë 04.03.2017, me anë të urdhërit Nr. 123 Regj., lëshuar nga Përmbaruesi Ylli Hysaj, u vendos masa e sekuestros konservative në kuotat/ aktivet e palës debitore "Banka Kombëtare Tregtare" sh.a, si dhe mbi të drejtat që rrjedhin nga zotërimi i këtyre kuotave duke ndaluar tjetërsimin dhe/ose disponimin e tyre. Objekti i sekuestros ishte kthim shume ndaj kreditorit “Sirol 2008” shpk.

IV. Më datë 07.03.2017, me anë të urdhërit Nr. 131 Regj., lëshuar nga Përmbaruesi Ylli Hysaj, u urdhërua heqja e masës së sekuestros konservative të vendosur me urdhërin Nr.123, datë 04.03.2017 për kuotat që zotëron subjekti debitor "Banka Kombëtare Tregtare" sh.a, si dhe mbi të drejtat që rrjedhin nga zotërimi i këtyre kuotave duke çliruar këtë subjekt nga kjo sekuestro.
Ndryshime
Shënime: Kapitali i shoqërisë është 300000000 USD dhe është konvertuar në lekë me kursin e këmbimit të datës 08.02.2020
Adresa:

Seli/Zyra Qendrore:
Tiranë, Bulevardi Zhan D'Ark

Adresa:
1) Shkodër, Bushat, 100 metra pranë Komunës Bushat
2) Tiranë, Hotel Sheraton, Kati përdhe, Seshi Italia.
3) Vlorë, Delvinë, SH 4 DHJETORI, L SINAN BALLACI
4) Elbasan, Gramsh, Lagjia Holta, Pallati 46, Godina e Albtelecom
5) Durrës, Lagjja 14, përballe ish Uzinës Mekanike, Shkozet
6) Vlorë, Orikum, Lagja 1 Maji, 100 metra në krah të majtë nga kryqëzimi në hyrje të Orikumit
7) Tiranë, Rruga Mihal Grameno, përballë Shkollës së Baletit
8) Fier, Lagjja 16 Prilli, Rruga Aulona, Kilometri 07, brenda ambienteve të Golden Center - Fier, Dyqani nr. A2, Kati O
9) Dibër, Peshkopi, Lagjja "Gjok Doci", Godina 3 katëshe me nr. pasurie 13/168, zona kadastrale 2932
10) Tiranë, Njësia Bashkiake nr. 8, Rruga 5 Maji, Dyqani nr.19, brenda ambienteve të Concord Center
11) Berat, Çorovodë, Lagjja Çlirimi, rruga Dëshmorët, godina Albtelekom
12) Vlorë, Lagjja "Pavarësia", rruga "Nr 1", Kompleksi 1,"Valona Konstruksion", kati i parë.
13) Kukës, LAGJIA.2, BULEVARDI .KRYESOR
14) Vlorë, SHESHI I FLAMURIT
15) Tiranë, Qyteti i Nxënësve, Rruga "Kavajës", pallati i ri 2R tek ura e Lanës, Godina 8-9 katëshe, dyqani B0 Tiranë, Rruga e Durrësit, Sheshi "Karl Topia", Godina 127/3
16) Korçë, Pogradec, Lagjia Nr.2, Rruga Rinia (godina Albtelekom).
17) Fier, Rruga "L. 29 Nëntori", Fier
18) Berat, Kuçovë, Rruga Tafil Skëndo, pranë Godinës Albtelecom, Kuçovë
19) Lezhë, Rrëshen, "MOTRAT VICENSIANE"
20) Tiranë, H. CENOIMERI, KOMBINAT
21) Tiranë, Njësia Bashkiake nr.10, Rruga Rreshit Çollaku, Godinë 2 katëshe, Zona Kadastrale 8380, nr. Pasurie 6/340
22) Tiranë, Njësia Bashkiake Nr. 4, Rruga Aleksandër Moisiu
23) Berat, Lagjia 28 Nëntori
24) Tiranë, Rruga Komuna e Parisit, brenda Ambjenteve të Qendrës Tregtare Kristal
25) Gjirokastër, LAGJIA 18 SHTATORI
26) Shkodër, CAJUPI, LAGJIA VASIL SHANTO
27) Durrës, Rruga "Plazh", godina Albtelecom, me nr. pasurie 38/21-N1 dhe 38/21-N3
28) Durrës, Fushë Krujë, Lagjja Kastrioti, pranë ish Klubit të Oficerave, në Qendër të Fushë Krujës
29) Tiranë, Kashar, Autostrada Tiranë, - Durrës km. 5, godina e përbashkët me Albtelecom-Eagle Mobile, në krah të koncesionar Noshi-Opel.
30) Durrës, Porti Durrës, brenda autoritetit portual, pranë doganës Durrës
31) Tiranë, "KOMUNA E PARISIT", Kryqëzimi i rrugës Frosina Plaku me rrugën Muhamet Gjollesha, pranë Hotel Mondial
32) Tiranë, Kashar, Mëzez, Autostrada Tiranë,-Durres, Km 1, Tregu Agro
33) Vlorë, Sarandë, Rruga Flamurit, lagjja nr 1
34) Lezhë, Lagjia "Beslidhja", Rruga "Luigj Gurakuqi", Pallati Nr.47, Kati 1
35) Lezhë, Laç, "ERION HOXHA" PRAPA BASHKISE
36) Tiranë, DIBRES, PRANE SPITA.NENE TEREZA
37) Elbasan, 11 NENTORI, LAGJIA 29 NENTORI
38) Tiranë, Rruga Abdyl Frashëri, përballë Librit Universitar, Tirana e Re
39) Tiranë, Farkë, Rruga Nacionale TR-EL, pranë AK Rend, Sauk
40) Tiranë, Rruga "Kopështi Botanik", Liqeni
41) Korçë, Bulevardi "Republika", pranë godinës Albtelekom
42) Tiranë, Rruga Hoxha Tasim, Pallati i ri 7- katësh në hyrje të rrugës nga sheshi Avni Rustemi.
43) Tiranë, Kavajë, Lagjja nr 3, godina e Albtelekomit
44) Tiranë, Rruga Ismail Qemali, Kryqëzimi i rrugës Vaso Pasha me rrugën Ismail Qemali, tek ish Blloku
45) Tiranë, Kamëz, Bulevardi Blu, Godina 6-8 katëshe, përballë Shkollës së mesme Ibrahim Rugova
46) Tiranë, Rruga Myslym Shyri, 200 metra në hyrje të saj, pranë agjensisë ekzistuese të BKT
47) Tiranë, Njësia Bashkiake nr.1, Rruga Ali Demi, zona kadastrale 1/251-N7, numri i pasurise 8180, Hyrja nr.1
48) Shkodër, Lagjja Vojo Kushi, Rruga Çlirimi, Pallati nr. 752, kati i parë.
49) Elbasan, Peqin, Bulevardi Mustafa Gjinishi, pranë shkollës 9 vjeçare Adem Bedalli 7
50) Tiranë, Vorë
51) Elbasan, Lagjja "Kongresi i Elbasanit", Rruga "Rinia", pranë Teatrit "Skampa"
52) Durrës, Rruga Aleksandër Goga, pranë Drejtorisë së Policisë së qarkut Durrës
53) Tiranë, Rrogozhinë, Lagjja Nr. 1, Godinë 3 katëshe, pranë Albtelecom-it
54) Tiranë, Rruga e Durrësit, Hyrja Nr.1, Zonë kadastrale nr. 8310, Nr. Pasurie 10/275/ND-N5, Laprakë 55) Korçë, Bilisht
56) Tiranë, Rruga "Durrësit", Nd. 53, H. 1, përballë shkollës "Qemal Stafa"
57) Tiranë, Njësia Bashkiake Nr. 9, Rruga Ded Gjo Luli, Pallati Nr. 1, Kati 1, mbrapa Muzeut Kombëtar
58) Durrës, Rruga "Skënderbej/4", Hyrja A
59) Elbasan, Librazhd, Lagja Nr.1, përballë Albtelekomit.
60) Fier, Lushnjë, SKENDER LIBOHOVA
61) Shkodër, Koplik, 100 metra pranë Bashkisë Koplik, Malësi e Madhe
62) Tiranë, Njësia Bashkiake Nr.2, Rruga Themistokli Gërmenji, godina përballë Ambasadës Amerikane, me nr. Pasurie 2/122-N5.
63) Durrës, Nikel, Rinas, Aeroporti Rinas, Agjensi Bankare FOREX
64) Tiranë, "RESHIT PETRELA"
65) Korçë, MIDHI KOSTANI, LAGJIA 9

Adresa Email:
info@bkt.com.al

Telefoni:
042250955

Faqja Web:
http://www.bkt.com.al/bktMain.aspx

Akte. Tjetërsim Kapitali: Ekstrakt historik i regjistrit tregtar (19.02.2020)
Dokumenta te ndryshem (Vendimet e asamblese, vendimet e gjykates)
Urdher per heqjen e sekuestros 07.03.2017
Urdher per heqjen e sekuestros 03.02.2016
Marreveshja per shitjen e aksioneve 27.04.2004
Marreveshje suplementare e marreveshjes se dates 27.04.2004
Marreveshja e blerjes se aksioneve 08.06.2000
Autorizimi nga BSH dhe Autoriteti I Konkurrences per transferimin e aksioneve sipas marreveshjes se dates 27.04.2004
Miratimi nga BSH per transferimin e aksioneve 06.09.2004
Statuti I BKT I ndryshuar
Ndryshimi i emrit te aksionerit 04.03.2009
Vendimi I asamblese per zmadhimin e kapitalit 17.10.2014
Statuti dhe Akti I themelimit te Bankes Kombetare Tregtare
Aturizimi nga Autoriteti I Konkurrences per transferimin e aksioneve te IFC dhe BERZH tek ÇALIK FINANSAL HIZMETLER AS
Vendimi I asamblese per rritje kapitali 31.03.2011
Vendimi I asamblese per rritje kapitali 13.08.2018
Vendimi I asamblese per rritje kapitali 29.03.2017
Vendimi I asamblese per rritje kapitali 26.03.2015
Vendimi I asamblese per rritje kapitali 26.03.2013
Urdher per venie sekuestro 04.03.2017
Urdher per venie sekuestro 21.12.2015
Vendim I asamblese per rritje kapitali 24.03.2016
Dokumenta Financiare: Pasqyrat financiare 2017
Pasqyrat financiare 2015
Pasqyrat financiare 2013
Pasqyrat financiare 2018
Informacione Financiare
Transaksione Thesari 2015-2018
Transaksione Thesari 2014
Transaksione Thesari 2012-2013
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2018: 8 719 656 000,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2017: 8 413 294 562,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2016: 8 535 972 217,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2015: 7 307 122 224,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2014: 6 052 764 585,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2013: 3 342 863 000,00
Fitimi para Tatimit(Lekë) 2012: 3 170 646 000,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2018:15 705 122 000,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2017:14 755 592 208,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2016:14 192 244 350,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2015:12 721 650 766,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2014: 10 956 684 860,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2013: 8 531 957 000,00
Xhiro Vjetore(Lekë) 2012: 9 755 749 000,00

Raporti Fitim para Tatimit kundrejt Xhiro Vjetore(në përqindje) ndër vite:

2014
2015
2016
2017
2018

Punuar Nga : A.Lala